T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

10.06.2014  Haberler
Dünya Akreditasyon Günü kutlandı - 2014

Türk Akreditasyon Kurumu, Dünya Akreditasyon Günü’nü 9 Haziran’da, düzenlediği bir toplantı programı ile kutladı

Dünya Akreditasyon Günü kutlamalarına, TÜRKAK Genel Sekreteri, yöneticileri ve kurum personeli ile ikili iş birliği çalışmaları nedeniyle TÜRKAK’da bulunan Moğolistan Standardizasyon ve Metroloji Ajansı (MASM) Başkanı ve beraberindeki heyet de katıldı.

TÜRKAK Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Çetin açılış konuşmasında, son dönemde yapılan çalışmaların yanı sıra, Dünya Akreditasyon Günü için bu yıl seçilen "Enerji temininde Güven" temasına da değinerek enerji sektörünün günlük yaşamımızdaki önemi ve bu alanda akreditasyonun öneminin vurguladı.

Moğolistan Metroloji ve Standardizasyon Ajansı Başkanı Sn. Galbadrakh GANTUMUR, Dünya Akreditasyon Günü kutlamalarına katılmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıya katılan konuşmacılar Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü Elektrik Kalite Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nizam AÇIKYILDIZ ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mahmut ÖZDEMİR Enerji sektöründeki son gelişmelerle, Akreditasyonun enerji sektöründeki önemini vurguladılar.