T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

03.11.2023  Haberler
Personel Belgelendirme Alanında Faaliyet Gösteren UDK’lara Yönelik “Sektörel Değerlendirme Toplantısı” Düzenlendi

TÜRKAK tarafından 3 Kasım 2023 tarihinde personel belgelendirme alanında faaliyet gösteren uygunluk değerlendirme kuruluşlarına (UDK) yönelik “Sektörel Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi. Ankara’da gerçekleştirilen ve 200'ün üzerinde UDK temsilcisinin katılım sağladığı toplantıya yoğun ilgi gösterildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Sekreter Banu Müderrisoğlu, TÜRKAK’ta kanunlar, kurallar, standartlara olduğu kadar ahlaka, etiğe, şeffaflık ve liyakate bağlılık konusunda temel önceliklerinin hiç değişmediğini aktardı. TÜRKAK – UDK buluşmalarının sektördeki güncel durumu değerlendirme, TÜRKAK’ın vizyonunu UDK’lar ile paylaşma ve güncel gereksinimleri analiz etme açısından kıymetli olduğunu belirten Müderrisoğlu, uluslararası alanda ortaya çıkan tüm gelişmeleri, güncellemeleri başta akredite UDK’lar olmak üzere ilgili tüm taraflara aktarmak ve bu doğrultuda uyumlu ve etkileşimli bir çalışma sistemini canlı tutmak gayretinde olduklarını vurguladı. Kurumsal olarak sağlıklı ve açık iletişim kanalları oluşturma konusuna büyük özen gösterdiklerini söyleyen Müderrisoğlu, TÜRKAK'ın 2023 senesinde personel belgelendirme alanında 248 denetim gerçekleştirdiğini aktardı.

Müderrisoğlu'nun açılış konuşmasının ardından TÜRKAK Uzmanları tarafından akreditasyona dair önemli hususlara ve Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) ile Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) tarafındaki güncel gelişmelere yönelik bilgilendirme sunumları yapıldı ve sunumların ardından düzenlenen soru-cevap etkinliğiyle toplantı sona erdi.