T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

08.08.2023  Haberler
Sırbistan Ulusal Akreditasyon Kurumu (ATS) TÜRKAK’ın Dijital Dönüşüm Çalışmalarıyla İlgili Bilgi Almak Üzere Ankara’da Düzenlenen Çalışma Toplantısına Katıldı

TÜRKAK, sıfır kâğıt prensibi ile dizayn ettiği yeni akreditasyon otomasyon sistemini incelemeye gelen Sırbistan Akreditasyon Kurumu (ATS) heyetini ağırladı. 

TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu ve ATS Direktörü Dragan Pusara’nın da katıldığı toplantıda TÜRKAK’ın dijital dönüşümü ve akreditasyon faaliyetlerinin dijital ortamdan yönetilmesine yönelik çalışmalar hakkında deneyim paylaşımı yapıldı.

Ankara’da düzenlenen çalışma toplantıları kapsamında ayrıca akreditasyon süreçlerinin harmonizasyonu ve akreditasyon alanında bölgesel iş birliği konuları da ele alındı.

24 Mayıs 2023 tarihinde Dubrovnik’te gerçekleştirilen Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) Genel Kurulu’nda TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu tarafından yapılan “Dijitalleşme Faaliyetlerinin TÜRKAK’ın Akreditasyon Süreçlerindeki Yeri” temalı sunumun ardından, süreçlerini benzer şekilde dijital ortama taşımak isteyen akreditasyon kurumları TÜRKAK’tan konuyla ilgili bilgi almak istemişti.

ATS Direktörü Dragan Pusara, beklediklerinden çok daha gelişmiş bir sistemle karşılaştıklarını ve yeniden yapılanma süreci içinde Ankara’ya yaptıkları bu çalışma ziyaretinin kendileri için çok yararlı olduğunu belirterek TÜRKAK ekibine teşekkür etti.