T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

08.11.2023  Haberler
TÜRKAK Yönetim Sistemleri Belgelendirme Kuruluşları ile Bir Araya Geldi

TÜRKAK tarafından 8 Kasım 2023 tarihinde yönetim sistemleri belgelendirme alanında faaliyet gösteren uygunluk değerlendirme kuruluşlarına (UDK) yönelik “Sektörel Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya 100’e yakın UDK temsilcisi katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Sekreter Banu Müderrisoğlu, TÜRKAK’ın yönetim sistemleri belgelendirme alanında faaliyet gösteren 88 akredite UDK’ya hizmet verdiğini belirtti. Müderrisoğlu, TÜRKAK’ın akreditasyon çatı birlikleri olan Avrupa Akreditasyon Birliği (EA), Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ve Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ile faaliyet gösterdiği tüm alanlarda imzalamış olduğu çok taraflı anlaşmalar sayesinde uluslararası arenada güven timsali bir Kurum olduğunu söyledi. TÜRKAK'ın ülkemizin tek yetkili akreditasyon kurumu olduğunu vurgulayan Müderrisoğlu, yakın zamanda yönetim sistemi belgelendirmesi konusunda havacılık, uzay, enerji, bilgi güvenliği gibi yeni alanlarda da çok taraflı tanınma anlaşmalarının imzalandığını aktardı. Kalite altyapısının gelişmesinin yönetim sistemleri ile doğrudan ilişkisine dikkat çeken Müderrisoğlu, KOBİ’lerin büyümelerinin temelinde doğru yönetim sistemi işletmesinin yattığını, Yönetim Sistemi Belgelendirme Kuruluşlarının buna öncülük etmelerinin önemini vurguladı.

Müderrisoğlu'nun açılış konuşmasının ardından TÜRKAK Uzmanları tarafından akreditasyona dair önemli hususlara ve Avrupa Akreditasyon Birliği (EA), Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ve Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) tarafındaki güncel gelişmelere yönelik bilgilendirme sunumları yapıldı ve sunumların ardından düzenlenen soru-cevap etkinliğiyle toplantı sona erdi.